Kledingtips voor de O-vorm

Kenmerken van de O-vorm zijn:

  • Je schouders zijn smaller dan je heupen
  • Je hebt ronde/afhangende schouders
  • Je hebt geen duidelijke taille
  • Je hebt ronde billen en stevige bovenbenen

Al jouw lijnen zijn rond, zacht en vloeiend. Bedenk wel dat iemand die een O-vorm of appelfiguur heeft niet perse stevig hoeft te zijn. Dat is denk ik toch wel vaak het beeld dat iedereen heeft. Veel vrouwen met een O-vorm voelen zich niet bepaald sexy en vrouwelijk. Dit komt omdat er geen duidelijke taille aanwezig is al die gefotoshopte foto’s in tijdschriften en op het internet werken hier nou ook niet bepaald aan mee. Maar ik verzeker je dat ook jij er prachtig uit kan zien! We zullen eens een aantal kledingstukken gaan bekijken die jou goed zouden staan.

Kledingtips O-vorm – Broek en rok

Als eerste een goede broek.

 

O-vorm broek

O-vorm broek

 

Kies een broek met rechte pijpen die niet aan je benen gaat plakken. Een te wijde broek is ook niet bedoeling, hierdoor lijk je steviger en kleiner. Let er op dat de broek plat van voren is, dus geen riemlussen en andere frutsels. Het mooist zou zijn als de sluiting aan de zijkant zit, maar dit is bij de meeste broeken niet het geval. De tailleband mag lekker breed zijn zodat het extra stevigheid geeft.

Een rok die je goed zou staan.

 

O-vorm rok

O-vorm rok

 

Deze rok waaiert een beetje uit maar aan de bovenkant sluit het mooi aan. Het is belangrijk erop te letten dat de bovenkant goed aansluit, hier moet geen extra volume komen. Pas onder je buikje kunnen de plooien e.d. beginnen.

Kledingtips O-vorm – Topje, shirt en tuniek

Dan nu een topje.

 

O-vorm top

O-vorm top

 

Let er bij het kopen van een top op dat het smalste deel van je bovenlichaam geaccentueerd wordt. Dit is meestal net onder de borst. Vandaaruit kan het topje van ietsjes wijder uitlopen. Het mooiste zou zijn als het topje een diepe/wijde ronde hals heeft, maar als je dit niet kunt vinden dan is een v-hals ook prima.

Dan nu een shirt.

 

O-vorm shirt

O-vorm shirt

 

Dit shirt heeft een cascadehals, dit past erg goed bij je ronde vormen. Het shirt valt losjes waardoor je buikje minder opvalt. Het heeft driekwart mouwen, die het slankste deel van je armen, je polsen, laten zien waardoor je er slanker uit ziet.

Deze tuniek zal je ook prachtig staan.

 

O-vorm tuniek

O-vorm tuniek

 

Deze tuniek heeft subtiele plooitjes voor die net onder de borst nog vast zijn genaaid, maar daarna uit lopen. Hierdoor wordt een eventueel buikje verdoezeld. De wijde ronde hals houdt het luchtig van boven en de driekwart mouwen laten je er weer slanker uit zien.

Kledingtips O-vorm – Blazer, vest en schoenen

Dan nu een blazer.

 

O-vorm blazer

O-vorm blazer

 

Deze blazer heeft een goed revers. De revers heeft ronde lijnen, loopt tot bijna aan je schouders waardoor je schouders wat breder lijken. En het heeft een wijde, diepe hals. De knopen staan kort op elkaar waardoor je bovenlichaam langer lijkt. Ook deze blazer heeft driekwart mouwen.

Nog een vest die goed bij je past.

 

O-vorm vest

O-vorm vest

 

Een mooi lang vest, die je geen extra volume geeft, is perfect voor in je garderobe. De vest valt lekker soepel en zo’n vest zorgt ervoor dat je lichaam in drie delen op gedeeld wordt waardoor je er slanker uitziet. Als je kort bent moet je er op letten dat het vest boven je knieën eindigt, als je langer bent mag het ook net onder je knie eindigen.

En niet onbelangrijk, schoenen:

 

O-vorm schoenen

O-vorm schoenen

 

Let er bij het kopen van schoenen op dat ze een ronde neus hebben, dit past goed bij je ronde lijnen. Een mooie iets gewelfde hak staat je goed.

Heb je liever persoonlijk advies?

Bedenk wel dat dit algemene adviezen zijn, want er is meer dan alleen je lichaamsvorm om rekening mee te houden. Wil je graag een persoonlijk advies? Boek dan ‘ontdek jouw eigen(wijze) kledingstijl’

Je gaat ontdekken wat jij wilt uitstralen en hoe je dit dan doet. Maar ook krijg je van mij specifieke adviezen voor de kleding die bij jouw lichaamsvorm past. Als bonus ga ik online voor je personal shoppen en krijg je van mij 3 outfit ideeën (met links), zodat je direct de kleding kunt gaan shoppen die jij wilt.  

Liefs,

Alieke

Feel Fierce Female

Mag ik je elke week inspireren met mijn Feel Fierce Female inspiratiemail?

Al veel vrouwen mag ik elke week inspireren om de fierce vrouw te worden die ze willen zijn. Wil jij dit niet mislopen? Meld je dan nu aan. Elke week krijg je van mij een mail