Mat, glans, glimmend

De feestdagen komen er weer aan en ik heb al verschillende glimmende kledingstukken voorbij zien komen. Ik wordt er altijd erg blij van om iets glanzends of glimmends te zien 😃 Ik moet wel zeggen dat ik er niet altijd blij van wordt als ik iets pas, want het ziet er lang niet altijd flatteus uit helaas. Ik neem je mee in de wereld van matte, glanzende en glimmende stoffen.

Mat

Van deze drie soorten stoffen zijn de matte stoffen het meest afkledend. Ze trekken de minste  aandacht en hierdoor zie je er slanker uit. Matte stoffen werken het beste voor vrouwen met een matte huid en die haar met textuur (stug haar) of krullen hebben en/of haar dat niet glimmend is. De stof reflecteert geen licht en het lijkt net of het juist het licht absorbeert. Gebruik een matte stof op de plaatsen waar je geen aandacht naartoe wilt trekken.

Hierboven zie je het verschil in stoffen.

Glans

Glanzende stoffen reflecteren een beetje licht en daarom trekken ze meer aandacht dan matte stoffen. Deze stof staat mooi bij vrouwen die een natuurlijke glans in hun huid en haar hebben. Glad haar heeft meestal meer glans dan krullend haar of haar met textuur.

De glans van een stof kan gebruikt worden om de aandacht naar een bepaald deel van je lichaam te trekken. Kies dus goed waar je wel en geen glanzende stof wilt dragen. Op de foto hieronder zie je een aantal voorbeelden. 

Glimmend

Een glimmende stof is veel helderder dan een matte of glanzende stof. De kleuren komen er veel beter door uit. Glimmende stoffen passen het beste bij vrouwen met stijl en erg glanzend haar. Hoe donkerder het haar, hoe beter je de glans ziet. Het past bij vrouwen met een gladde, glanzende huid, zonder sproetjes en rimpels, en met stralende ogen. Met echt glimmende stoffen moet je een beetje voorzichtig zijn omdat het volume toevoegt. Je lijkt er groter en breder door en dat is niet altijd wat je wilt. Voor een glimmende stof maakt het ook nog uit of je kiest voor een soepel vallende stof of een wat stijvere stof. Door een stijvere stof lijk je nog breder, dit is vooral fijn voor de vrouwen die erg tenger zijn. Hier zie je een voorbeeld van een stijvere en een soepele stof.

Wat past bij jou?

Ook de textuur van de stof maakt een verschil. Heb je een gladde, glanzende stof zoals de gele overslag jurk, dan past dat beter bij vrouwen met een glanzende huid en glanzend haar. De jurk met de pailletten past beter bij vrouwen die of een niet helemaal gladde huid of een huid met sproetjes hebben met glanzend haar OF een glanzende huid met krullend haar of haar met meer textuur.

Welke stof past het best bij jou?

Liefs,

Alieke