Stijl

Hier vind je van alles over stijl. Er is heel veel over te zeggen en te laten zien als het op stijl aan komt. Het is ook heel erg persoonlijk en dat maakt het juist zo leuk. 

Hieronder vind je genoeg leesvoer (en ik zet je meestal ook aan het werk 😀 ) om met je eigen stijl aan de slag te gaan. Je kunt ook gelijk de download over je basisvorm aanvragen (via de knop download in het scherm hiervoor) als je daar gelijk in wilt duiken. 

Onthoud dat je stijl altijd blijft veranderen, het groeit met je mee. 

Veel plezier met het ontdekken en verder ontwikkelen van jouw stijl!

 

Liefs, Alieke

Welke kleding past bij mij? (deel 1)

Heel veel vrouwen lopen met deze vraag rond. Ze zien kleding op een paspop en daar ziet het er altijd geweldig uit. Maar als je het zelf aan doet, oef… dat is wel wat anders. Je voelt je net een lompe walvis en je weet niet hoe snel je het weer uit moet doen. Je zelfvertrouwen loopt een deuk op omdat het zo tegenvalt. Elke keer dat je in deze situatie komt kost je dat weer een stukje zelfvertrouwen. 

Maar hoe kom je er dan achter welke kleding bij je past? Ik begin altijd bij het kijken naar de basisvorm. De basisvorm is de vorm van je schouders en kaaklijn. Er zijn 4 opties, in deze blog kijken we naar de opties ‘recht’ en ‘rond’. 

Je basisvorm bepaalt welke kleding bij je past (deel 2)

Vorige week heb ik je al vertelt over de basisvormen ‘recht’ en ‘rond’. Je basisvorm bepaalt mede welke kleding goed bij je past en is daarom dus erg belangrijk. Als jij het lastig vind om de kleding te vinden die je echt mooi staat, dan is dit precies wat je nodig hebt. 

Deze keer ontdekken we de recht/ronde en de rond/rechte basisvormen. Zo, in woorden, lijkt het misschien op elkaar, maar het maakt een wereld van verschil voor je kleding. 

Welke lichaamsvorm heb jij? 

Zelf werk ik met 7 verschillende lichaamsvormenAHOVX0 (nul) en 8. Je raad waarschijnlijk al wel dat deze lichaamsvormen ook uit rechte en ronde vormen bestaan. De rechte lichaamsvormen zijn de A, H, V en X en de ronde lichaamsvormen zijn de O, 0 (nul) en 8. 

Door je basisvorm te combineren met je lichaamsvorm weet je al heel goed welke kleding bij je past. Dit helpt je enorm bij het winkelen. Je weet veel beter wat je wel mooi staat en je doet daardoor veel minder miskopen. Deze kennis die ik je hier geef gaat je veel tijd en geld schelen, doe er dus je voordeel mee 🙂 

Wat is jouw kledingstijl

Er is best wel wat verwarring over wat kledingstijl precies inhoud. Sommigen zien het als meegaan met de mode, anderen zien het als kleden naar je figuur en weer anderen zien het als het uiten van wie ze zijn. Maar wat is het hebben van een kledingstijl nu echt? Je kledingstijl is de manier waarop jij jezelf wilt laten zien. Het moet dus helemaal bij jou passen. Om dit goed neer te zetten heb je een goede fundering nodig en daar ga ik je vandaag mee helpen. 

5 stappen om je stijl te ontwikkelen als je die nog niet gevonden hebt

We verdwalen vaak in al die kleding. Elk seizoen zijn er weer nieuwe trends en willen we weer wat anders. Onze kasten hangen vol met kleding, maar we dragen de helft soms nog niet eens. (Dit levert trouwens ook weer stress op omdat je je daar weer schuldig over kunt voelen en het is gewoon niet fijn om een uitpuilende kledingkast te hebben) Je hebt vaak het gevoel dat je maar wat doet qua kleding, echt een eigen stijl, dat weet je gewoon niet zo goed.

Laat ik je daar nou 5 super handige tips voor hebben zodat jij gelijk kunt beginnen met het ontwikkelen van je eigen kledingstijl. Je weet dan precies wat je uit wilt stralen en wat je zelf mooi vind. En dat maakt het 10 keer makkelijker om de kleding te kiezen waar jij je geweldig in voelt.